Mandel Cykel & Trädgård - Racercyklar

Racer, landsvägscykel, racerhoj eller racercykel, oavsett namn är det cykeln för dig som ska träna cykel och ha en snabb cykel som ger en skön frihetskänsla. För träning, motionslopp, tävling och kanske riktigt snabb cykelpendling så är racer valet. Känslan av smala däck mot plan asfalt och vackert landskap runt om är en riktig upplevelse. Cykla i klunga med andra cyklister och hjälpas åt tillsammans runt Vättern är också ett mål för många. Racercykeln ger fartkänsla, extremt lågt rullmotstånd, och en fantastiskt bra och rolig träningsform! Här finns allt från instegsmodeller till fartmonster med elektroniska växlar.

TREK DOMANE AL 3

Perfekt för nybörjare inom cykelsporten, likaväl som för alla som vill uppgradera till en mångsidig aluminiumracer konstruerad för bekväm cykling.
Pris: 

SCOTT SPEEDSTER GRAVEL 20

Aluminiumram med invändig kabeldragning och en framgaffel i kolfiber. Ramens geometri är särskilt utformad för uthållighet, så att du kan känna dig bekväm på sadeln länge. Shimano GRX-drivlina med 22 växlar. Hydrauliska skivbromsar ger dig säker bromskraft i alla väder.
Pris: 24 999 kr

TREK  ELMONDA SL
Otroliga prestanda med väl balanserad åkkvalitet, överlägsen manöverförmåga och fördelen av ökad hastighet tack vare dess helt nya rörformer (precis samma aerodynamiska rörformer som i SLR-serien. Ramen är utvecklad i Trek´s ultralätta 500 Series OCLV Carbon. 

Pris: 41 099 kr

TREK DOMAINE AL3
En lätt och bekväm ram utrustad med vägutslätande kolfibergaffel, kvalitetskomponenter, skivbromsar, breda däck och ett stort växelområde är den redo för långdistans. Detta är en idealisk racer för dig som sätter komforten först.
PRIS: 16 399 KR

Vi lotsar dig fram till rätt racer

En racer, tävlingscykel eller landsvägscykel kan vara en stor investering. En racercykel både till dam, herr och ungdom kan i princip kosta hur mycket som helst, samtidigt ska du inte välja att investera för billigt; det ger dig bara en cykel du inte kommer att vara nöjd med. Det finns också en stor och bra andrahandsmarknad, vilket gör att du som vill satsa och kommer cykla många mil kan räkna hem en större investering: En välvårdad kvalitetsracer generar ett bra pris när du säljer den vidare. När du börjar leta efter din racercykel så fundera igenom hur din budget ser ut jämfört med hur mycket du vill cykla. Kanske kan en hybrid fylla behovet bättre – och ger dig möjlighet att på samma cykel köra i skogen? Tänk också på att vikt och lätthet är en stor faktor vid val av racercykel. Det är också en cykel som du kör långa pass med och du kommer att spendera många härliga timmar på cykeln, så hitta en modell som verkligen passar din kropp. Se till att ha provcyklat ordentligt innan du bestämmer dig. Hos oss kan du alltid göra det, och flera av oss som jobbar i butiken är aktiva landsvägscyklister. Fråga oss, så får du våra bästa tips
Vårda din racer hos proffs
Gör din plånbok och din cykelträning en stor tjänst genom att vårda din racer noga. Det finns en stor andrahandsmarknad för tävlingscyklar och racercyklar, och den dag du vill investera i en ny cykel är en välvårdad cykel alltid enklare att sälja och ger ett högre pris. Lämna in din cykel på en verkstad där du får mekaniker som är specialiserade på cyklar och aktiva i sporten. Hos oss finns reservdelar tillgängliga snabbt, och genom vår butik är det en kort och smidig väg från att få nya däck och annan utrustning köpt, monterad och justerad. Välkommen att boka tid! 

Vill du köra med oss?

Mandel har egna cykelpass för våra kunder och andra cykelintresserade. Följ oss på Facebook ​​​​​​​och häng med ut på vägarna.
Kan du cyklisternas oskrivna regler?
För dig som är nybörjare inom landsvägskörning kan det var bra att känna till att det finns en del regler för hur du cyklar och agerar i klungan. Följ alltid dessa så blir träningen roligare och säkrare – och gemenskapen bättre. Här är några av de viktigaste:
  • Varna för hinder i tid, så att cyklister bakom dig hinner reagerar. De finns en rad tecken du kan använda och stäm av med gruppen så att alla är överens om vad de olika tecknen betyder.
  • Trampa i nedförsbackar om du ligger först, annars måste de bakom dig bromsa.
  • I uppförsbackar om du ligger först – försök hålla en jämn nivå på hur mycket du tar i så att gruppen inte dras ut.
  • Undvik att använda bromsar, gå i stället ut ur klungan och sakta ner.
  • Ligger du längst fram och drar – tänk på att inte öka farten om du känner dig stark. Ta istället långa pass där du drar. Då kan alla hänga med och du får lika bra träning som om du skulle öka farten.
  • Den som ligger sist i klungan kan spotta, dricka och snora. Att göra det mitt i klungan innebär risk för vinglig cykling och att utsätta medcyklister för både fara och otrevliga upplevelser.
  • Den som ligger längst bak ser till att varna de andra för bilar.
  • Tacka alltid cyklister som du cyklar om.
  • Se till att så få cyklister som möjligt blir avhängda. Det är alltid roligast att cykla tillsammans och det går att anpassa så att alla kan hänga med. Det är dock viktigt att den som vill släppa meddelar gruppen så att alla vet.
 
(KÄLLA:https://idrottonline.se/HerrljungaCK-Cykel/globalassets/herrljunga-ck---cykel/info/info-foldrar/vett-och-etikett-klunga.pdf?w=900&h=900

Det här är ett urval av det vi kan erbjuda. Fler modeller finns i butiken. Välkommen in så hjälper vi dig att hitta rätt modell!