Mandel Cykel & Trädgård - Mountainbike

En mountainbike ger dig möjlighet till fartfylld stigcykling och njutbara skogsupplevelser. Med låg utväxling, dämpare och grövre däck så kan blåsa på över rötter och stenar både nedför och uppför. På sätt och vis är en MTB en cykelkategori som är riktigt allround. Som bäst på stigen, för tävling och träning, behaglig på grusvägen och på köpet kommer en cykel som också kan ta dig till och från jobbet eller skolan.
Hos oss får du hjälp av erfaren personal att välja rätt cykel för dig. Vi har även en komplett cykelverkstad med utbildade mekaniker som hjälper dig att serva din cykel så att den håller i många år.
Kom till oss för en trygg cykelupplevelse!
SCOTT SPARK 950
Klassens smidigaste heldämpade ram med 130/120mm slaglängd. Kvalitativa dämpare från RockShox som styrs via Scott´s egna TwinLock. En mångsidig och robust XC-hardtail. 
Pris: 40 995:-

SCOTT SCALE 970

Scott Scale 970 är en prisvärd MTB med slitstarka komponter och ergonomisk geometri. Konstruerad med SRAM Eagle 12 växlar bak och enkelklinga fram, pålitliga enheter från Syncros och dämpad framgaffel med remote lockout.
Pris: 14995 kr

TREK X-CALIBER 9

X-Caliber 9 är toppmodellen i X-Caliber-serien. Den är helt tävlingsklar. Alla komponenter på den här XC-cykeln har byggts med tävling i åtanke.RockShox Judy Silver-gaffel med Remote Lockout, Shimano XT/SLX 1x12-drivlina.
Kampanj Pris: 15 995 kr

SCOTT SPARK 960

SCOTT Spark 960 har smarta och pålitliga funktioner så som en superlätt Alloy-ram, X-Fusion och RockShox dämpning, SRAM Eagle drivlina och TwinLoc fjärrsystem för att optimera din cykling. Denna cykel är lätt, hållbar och prisvärd!
​​​​​​​
Pris: 26 995 kr

SCOTT SPARK RC TEAM ISSUE AXS

The ALL NEW Spark RC Team Issue AXS is the perfect blend of top-notch carbon engineering, never before seen levels of integration and just the right amount of secret sauce. 

SCOTT SPARK 910

When you think of the perfect mountain bike, what comes to mind? For us, it's the all new Spark 910. 

​​​​​​​
TREK MARLIN 8
En mångsidig och smidig hardtail som är skapad för äventyrlig körglädje och älskar långa dagar i skogen. Det här är en föredömligt lättkörd mountainbike där man lagt störst fokus på de komponenter som har mest betydelse för prestandan. Ett bra val för dig som är nyfiken på MTB-cykling.
PRIS: 11 295 KR

Vägen till rätt MTB

Grattis till dig som är intresserad av att köra MTB! MTB-cykeln är perfekt för dig som vill utmana balans, kondition och styrka på en och samma gång. Med en MTB-cykel får du uppleva skogen och naturen på nära håll samtidigt som du får rejäla träningspass. En MTB-cykel har fjädring och en konstruktion som hjälper till att avlasta hela kroppen. Det gör att den kan ta sig fram över stock och sten. Vilken MTB-cykel som passar dig bäst, beror på vilken typ av körning du är ute efter och hur du fungerar som cyklist.  Hos oss hittar du ett stort utbud av MTB-cyklar i allt utom downhill. Du hittar kvalitetsmärken som Trek och Scott, där du får riktigt bra kvalitet på växlar tillsammans pålitliga funktioner och slitstarka komponenter. Här finns MTB-cyklar för nybörjaren, såväl som specialcyklar klara för tävling.

Hur vill du cykla i skogen – välj MTB efter det

Dämpning, fjädring, däckstorlek, olika typer av ram, material och framförallt växlar är viktiga delar på en MTB-cykel. Som rutinerad cyklist så vet du mer om vad du behöver än som nybörjare, men om du frågar oss är det viktigt att satsa på rätt ramstorlek och välja ett cykelmärke som håller hög kvalitet och kan lämna garantier. Se också till att du verkligen provar att cykla din tilltänkta cykel innan köp och testar flera modeller. Det är du varmt välkommen att göra hos oss. Cykeln ska vara lätt att hantera och idag finns det i princip två storlekar på hjul för vuxna, 27,5 tum och 29 tum, där 29 tum det ideala för väldigt många. För barn finns det ett större spann och det lättaste är att komma in till oss och prova ut om det är 26, 24 eller 20 tum som passar bäst. Det vi säkert vet, är att med rätt ramstorlek och en riktigt bra cykel så blir det garanterat roligare i skogen! Hos oss finns kunskap om sporten på alla nivåer, så vill du ha guidning av MTB-fantaster och skickliga cykelmekaniker kan du alltid hälsa på oss i butiken i Karlskoga.
Skydda dig rätt under cyklingen
Att cykla downhill, dirt och körning i skogen är en rolig utmaning, precis som körning på skogsvägar. För att göra cyklingen trygg och säker behöver du tänka igenom din utrustning och din skyddsutrustning. Som MTB-åkare bör du se till att ha en ordentlig hjälm som skyddar huvudet. Ryggskydd är mer eller mindre obligatoriskt för dig som vill köra downhill och dirt, men kan vara en trygg investering även för åkare som vill köra tufft i skogen. Du hittar allt du behöver i skyddsväg hos oss, precis som ett bra urval av cykelskor, handskar och annan utrustning. Hos oss finns stor erfarenhet av cykelsport och funderar du på om en hybridcykel eller rentav en racercykel är det du längtar efter, då har vi även möjlighet att erbjuda riktigt bra priser och cyklar av hög kvalitet. 

Låt oss ta hand om din cykel – boka tid i vår verkstad

MTB-cyklar har ett bra andrahandsvärde, så att förutom att du får ett roligare cykelliv med en cykel som är i sin bästa kondition, är service och underhåll också en investering i cykelns värde. Ge den kärlek och omsorg, håll den ren och låt en skicklig mekaniker ta hand om växlar och kedja med jämna mellanrum. Hos oss finns en specialiserad cykelverkstad med mekaniker som kan cykling och som har lång erfarenhet av sporten. Det ger dig snabb och skicklig hjälp med underhåll, justeringar, däckbyte och service.

Vad gäller för MTB-cykling, skogen och allemansrätten?
Att cykla i naturen innebär att ta ansvar för växter och djurliv. Tänk på att välja leder som är godkända för MTB-cykling när du är ute och att du är påläst vad gäller allemansrätt och cykling. Vill du veta mer om cykling och allemansrätten har Friluftsfrämjandet och Naturvårdsverket bra information. Mandel har regelbundet turer du kan hänga med på. Du hittar alla tider på vår Facebooksida!
Det här är ett urval av det vi kan erbjuda. Fler modeller finns i butiken. Välkommen in så hjälper vi dig att hitta rätt modell!