Mandel Cykel & Trädgård - Klassiska cyklar

Klassiska stadscyklar för vardagsbruk, jobbresan och kortare utflykter. Damcyklar & herrcyklar som är bekväma, fullt utrustade med skärmar, kedjeskydd, belysning, stöd, lås, pakethållare och pålitliga växlar för minimalt underhåll. Våra standardcyklar tar dig tryggt mellan hem, jobb och fritidsaktiviteter. Standardcykeln är helt enkelt klassiska herrcyklar och damcyklar, ett hälsosamt och miljövänligt transportmedel, som passar de flestas dagliga cykelbehov.

SJÖSALA MARIEDAL

Ramens låga insteg gör den lätt att kliva på och av. Denna cykel har fotbroms och 3-växlar. En komplett utrustad klassiker med korg, skärmar, pakethållare, belysning och godkänt Solid + lås. För att rusta Mariedal för vårt svenska klimat har vi satt på rostfria skruvar och muttrar.
​​​​​​​
Pris: 5 995 kr

SJÖSALA SMÖGEN

Denna cykel har fotbroms och 3-växlar. En komplett utrustad klassiker med skärmar, pakethållare, belysning och godkänt Solid + lås. ​​​​​​​
Pris: 5 995 kr

KARL, 7-VXL

En cykel som är gammalmodig och modern på samma gång. Ramen är i aluminium av klassiskt snitt med en design inspirerad av våra ursprungliga herrcyklar. En välstoppad sadel och breda, mjuka och tåliga däck tar dig fram lätt och bekvämt på de flesta underlag.

PRIS: 8 995 KR

MONARK KARIN 7-vxl

28″ Damcykel med aluminiumram.
7-vxl Shimano med fot- och handbroms. Komplett utrustad med godkänt lås och belysning.
Dubbelbottnade Aluminiumfälgar​​​​​​​
Pris: 9 995 kr

CRESCENT TOVE

Med ett lågt insteg tar du dig enkelt upp i sadeln. Och väl där sitter du bekvämt i den ergonomiskt uppbyggda sadeln och upprätt med god överblick över dina medtrafikanter. Med mjuka breda däck rullar du behagligt fram på de flesta underlag. 

​​​​​​​
Pris: 9 995 kr
MONARK KARIN PRIDE 3-VXL
Sveriges populäraste cykel i årets limited edition - Karin Pride.  Rejäla skärmar i plåt, pakethållare, lås, stöd, ringklocka, reflexer och belysning, gör sig denna cykel i alla väder och oavsett kläder. Med korg fram och praktiska AVS-klickfästen för korg, låda eller väska på pakethållaren, får du med dig allt du behöver.
PRIS: 7 995 KR
CRESCENT CASTOR 7-VXL
EN fullt utrustad med lås, stöd, belysning och fotbroms. För de längre herrarna finns Castor med XL-ram.​​​​​​​

PRIS: 8 495 KR
CRESCENT TARFEK 7-VXL
En cykel att användas för stadstrafik och medellånga pendlingsturer till och från jobb. Sportigare än de flesta stadscyklar med dess något sportiga sittställning.  Cykeln har en lätt, tålig och rostfri aluminiumram. Styrstammen är justerbar så du enkelt kan ställa in en position som du trivs bäst med.
PRIS: 10 995 KR

Till dig som längtar efter en riktig cykel

Cykeln har funnits med oss sedan i slutet av 1700-talet. Den moderna cykel som den ser ut idag började utvecklas på 1860-talet och kallades då bicycle, ett ord hämtat från franskan. Ett annat namn på cykeln under dess utvecklingsperiod var velociped. Det innebar ett stort framhjul och ett mycket litet bakhjul. Dock presenterades inte den första moderna cykeln förrän 1885, med jämnstora hjul och en kedjedriven konstruktion.
 
Idag är cykeln fortfarande en fantastisk uppfinning! En helt klassisk cykel med lagom många växlar är frihet och en hjälpreda i vardagen. Den tar dig till jobbet, till affären och är en perfekt kompanjon när du vill ut på lagom motionsturer. Hos oss finns flera märken som levererar klassiska cyklar av hög kvalitet, funktion och bekvämlighet. Med lång erfarenhet inom cykelsporten och i cykelbranschen vet vi att den klassiska cykeln är en investering som ska hålla över tid. Då tjänar du på att köpa en cykel som med sin konstruktion och komponentkvalitet har ett bra skydd mot slitage och onödiga reparationer.

Cresent, Sjösala och Monark är ett komplett cykelutbud

En klassisk cykel är en cykel där du cyklar i upprätt ställning och sitter bekvämt. Det finns oftast mellan tre till sju växlar och en fotbroms. Oavsett som du vill ha en mer trendig Monark-cykel eller ett lågt insteg med traditionell Sjösala-design så är det viktigt att du provsitter och provcyklar innan du tar ett köpbeslut. Det kan du göra hos oss. Vi har ett stort utbud av olika modeller i butiken, vilket ger dig alla möjligheter att ta en snabb runda runt kvarteret och känna dig fram till rätt cykel. 

Vad betyder kvalitet när du väljer cykel

När det kommer till cyklar och kvalitet, så hänger mycket mer på detaljerna än vad de flesta tror. När du väljer en klassisk cykel så är den fullt utrustad med skärmar, kedjeskydd, belysning, stöd, lås, pakethållare och pålitliga växlar. Det ger dig mycket cykling för pengarna och minimalt med underhåll. En Monark-cykel med växlar från Shimano ger dig mjukare övergångar när du cyklar och växlar som håller längre på lång sikt. Shimano är ett av de mest sålda växeltillverkare inom alla kategorier av cyklar och har hög prestanda både i klassiska cyklar såväl som hybrider och MTB-cyklar. Kvalitet innebär också en broms som håller länge och ger effekt, vilket gör din cykling säkrare. Kvalitet är finesser du uppskattar, men gör också att du får komponenter som klarar påfrestningar, slitage och användning bättre.

Att välja storlek på din cykel

Det allra bästa sättet att hitta rätt storlek är att prova ut cykeln hos en riktigt cykelhandlare. Vi har allt från barncyklar, till dam- och herrcyklar vilket ger dig ett brett register av tum- och ramstorlekar. När du väljer en riktig cykelhandlare behöver du inte montera din cykel själv, utan får din cykel helt färdig när du hämtar den. Du kan också få hjälp med inställningar på styre och sadel, och inte minst få din cykel servad regelbundet i vår verkstad. Det gör att den håller längre och att du kan ta hand om din investering bättre. En cykel ska hålla länge och tillsammans med oss har du en trygg försäkring för det. Som återförsäljare innebär det också att om det uppstår problem med garantin eller du behöver göra någon reparation, så kan du snabbt få hjälp av utbildade cykelmekaniker som kan märket och har stor erfarenhet.
Välj en cykelhandlare som har egen verkstad
Vi servar alla märken av cyklar, men är experter på de märken vi är återförsäljare för. Ta hand om din cykel och ge den årlig service, så håller den längre. Ett gott råd är att lämna in den till oss under vintern, så har du en fräsch och uppdaterad cykel på vårkanten. Kontakta gärna oss för bokning av tid eller skicka ett meddelande till oss! (INTERN LÄNK: kontakt/verkstad)
 
Är du intresserad av MTB-cykling eller att använda cykeln som träningsredskap? Här kan du läsa omMTB-cyklar, hybridcyklar och racercyklar.

Är elcykeln ett bättre alternativ för att pendla till jobbet än den klassiska cykeln? Fråga oss för goda råd och bra information.
Det här är ett urval av vårt sortiment. Fler modeller kan du se i butiken. Välkommen in så hjälper vi dig!