Mandel Cykel & Trädgård - Elcyklar

Användningen av elcyklar växer och växer när ännu fler upptäcker fördelarna, en bättre miljö genom att cykelpendla till jobbet och slippa bilköer, men också slippa att komma svettig till mötet. Med en elcykel så får du den extra hjälpkraften när du behöver det som bäst och du kommer kunna komma en bit längre på cykelutflykten. Här finns ett brett utbud av elcyklar i form av elassisterade hybridcyklar, elassisterade mountainbikes och elassisterade standardcyklar, både herrcyklar, damcyklar och elcyklar med lågt insteg.
Det här är ett urval av vårt sortiment. Fler modeller finns i butiken. Välkommen in så hjälper vi dig att hitta rätt modell!

CRESCENT ELINA

Sveriges mest sålda elcykel heter Elina. Enkel att kliva av och på – svår att motstå. Plötsligt känns det så mycket enklare att ta cykeln; backar känns som raksträckor och motvinden känns nästan inte alls. 

​​​​​​​
Pris: 21 995 kr

CRESCENT ELORA

Elora är cykeln för dig som vill ha en pålitlig och flexibel elcykel. Den har en aluminiumram med lågt insteg som gör det enkelt att kliva av och på. En stark och centralt placerad motorn är en del av det det egenutvecklade EGOING-systemet. 
Pris: 29 995 kr

CRESCENT ELWIN

På en elcykel som Elwin sitter du lika vackert som farfar gjorde och kan samtidigt njuta av den moderna teknikens fördelar.


​​​​​​​
Pris: 21 995 kr
CRESCENT ELDER 10-VXL
Motorn sitter centralt i vevpartiet och  effekten kommer helt automatiskt utan att du behöver göra något annat än att trampa. Stark motor från Shimano Steps e6100 och 504WH batteri.

​​​​​​​
PRIS: 34 995 KR

ECORIDE AMBASSADOR H7

En klassisk och pålitligt 7-växlad elcykel anpassad för vårt nordiska klimat. Lågt insteget för enkel på- och avstigning. Utrustad med Ecoride Drive System med navmotor i framhjulet, färgdisplay och ett kraftfullt batteri på 16 Ah

Pris: 22 495 kr

GAZELLE ARROYO C7+ 

Arroyo c7+ kommer med drivsystemet Bosch Active line plus 50NM, mittmonterad motor, smartsystem. 400WH batteri ingår. Cykeln är riktigt komfortabel med sin dämpning i framgraffeln och i sadelstolpen.

Pris: 32 995 kr
GAZELLE ARROYO C7+ ELITE
Bosch Active line Plus motor 50NM, smartsystem. Inbyggt batteri i ramen på 500WH.
Väldigt komfortabel cykel med dämpning i framgaffeln och i sadelstolpen.​​​​​​​
PRIS: 37 995 KR

GAZELL ARROYO C5 ELITE
En bekväm elcykel med starkare mittmotor från Bosch performance line 75NM. Cykeln har ett inbyggt batteri i ramen på 500WH. C5 elite har även Remdrift (näst intill underhållsfritt)

PRIS: 44 495 KR
GAZELLE ULTIMATE C8 (2023)
Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt är en bekväm elcykel med en stadig ram och snygg integration av mittmotor och batteri. Bosch Active Line Plus-motorn ger ett naturligt och tyst stöd under cyklingen. Remdrift 
PRIS: 34 995kr
GAZELLE PARIS C7
PARIS c7+ kommer med drivsystemet Bosch Active line plus 50NM, mittmonterad motor. 400WH batteri ingår. Cykeln är riktigt komfortabel med sin dämpning i framgraffeln och i sadelstolpen.
PRIS: 28 995 KR
GAZELLE EASYFLOW
 Genom en låg tyngdpunkt och sadelns, pedalernas och styrets placering kan du alltid sätta båda fötterna på marken utan att stiga av sadeln. Tack vare det låga, breda inträdet är det lekande lätt att stiga av och på. Halksäkra pedaler ger stöd för dina fötter medan du cyklar.
PRIS: 32 999 KR

Pendling, utflykter och bekväm transport med elcykel

Elcykeln är ett nytt sätt att kunna ta sig långt och smidigt utan bil. Det är ett transportsätt för dig som vill uppleva allt det som cykling erbjuder, men som vill kunna ta dig längre sträckor lite mer bekvämt och effektivt. Elcykeln är också ett alternativ för dig som vill pendla till jobbet utan att behöva åka kollektivt eller tvingas ta bilen varje dag. Idag finns ett stort utbud av modeller och konstruktioner som ger dig möjlighet att hitta den cykel du behöver. Börja med att fundera igenom hur du vill använda cykeln och vilka behov den ska klara av att leverera. Hos oss på Mandels hittar du både Cresent och Ecoride, som är två svenska märken av riktigt vass kvalitet. För oss är det viktigt att ha elcyklar som håller hög kvalitet, värnar om hållbarhet och vill utveckla cyklandet. Med Cresent, som har tillverkning i Varberg och Ecoride som utvecklar sina cyklar i Göteborg och tillverkar dem i Polen har vi två riktigt bra varumärken i butiken.

Att tänka på när du köper elcykel   

Hur du tänker använda din elcykel svarar ofta på vilken modell som passar dig bäst, men det handlar också om budget och vilken investering du vill göra. Ett gott råd från oss är att välja en cykeltillverkare som har reservdelar. Det gör att du kan ha din cykel längre och om något händer reparera den utan problem. Det gör cykeln billigare i längden. Räkna därför på alla kostnader när du väljer modell och titta förbi ingångskostnaden. Tänk också på att välja en tillverkare som har ett batteri som håller länge och där det finns möjlighet att byta batteri. Din cykel ska gärna servas en gång varje år så att cykeln är i bästa kondition. Ställer du av din cykel på vintern tänk på att inte få fukt i batteriet under den perioden och lämna det halvladdat för bästa hållbarhet. Generellt tar ett batteri två till sex timmar att ladda. Det beror på hur mycket effekt du har tagit ut vid tillfället och hur gammalt batteriet är – och så klart hur du använder cykeln, men ett ungefärligt mått på laddning är ett par gånger i veckan.
 
Ytterligare en viktig faktor att ta ställning till är cykelns bromsar. Välj alltid ett säkert alternativ. Elcykeln är tyngre än en vanlig cykel och kan utan problem hålla en högre fart. Det gör att rullgrus, is eller våta löv kan påverka bromsarnas effekt och styrka. Se till att de alltid är väl underhållna. Vi hjälper dig med service på de märken som finns till försäljning hos oss på. Du är alltid välkommen in med dina frågor och vi hjälper gärna till. Här kan du kontakta vår verkstad direkt!

Välj elcykelmotor efter ditt cykelbehov

I köpet av elcykel finns det en central fråga du måste fundera igenom: Var vill du att motorn ska sitta? Att välja en elcykel där elmotorn är placerad i mitten av cykeln innebär att du får en cykel som i mångt och mycket påminner om att trampa en vanlig cykel. Ett annat alternativ är att välja en elcykel där motorn sitter bak. Det innebär att du får lite mer hjälp när du trampar och du har ett bättre grepp på vägen, vilket kan vara bra på höstar och vårar när frost, löv och även rullgrus kan påverka underlaget. Med motorn bak får du dock mer kraft och även en bekvämare cykling. Å andra sidan är det lite mer komplicerat när motorn behöver service, du har fått punktering eller vill byta batteri. Det finns också elcyklar som har motorn i framnavet. Det är ofta en prisvärd lösning, men innebär att du får en mindre kraftfull motor och att cykeln kan upplevas som framtung. Kom in till butiken och prova!
Hur vill du använda din elcykel?
Du behöver inte någon särskild utrustning när du väljer att cykla elcykel och även om maxfarten är 25 kilometer i timmen så finns det inget lagligt hjälmtvång för dig som är vuxen. Dock är rekommenderar vi det alltid, och har ett stort sortiment av hjälmar att erbjuda. Tänk också på att en elcykel inte omfattas av allemansrätten, så du kan inte använda den på MTB-leder i skogen. Både Naturvårdsverket och NTF har bra information om vad som gäller för elcyklar, och du kan även hitta information hos Transportstyrelsen. Vill du ut i naturen med cykel är en MTB-cykel eller även hybridcykel en bättre lösning. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.